<leden 2017>

Kdo získá zlato na MS 2017 mužů ve Francii?
1 - FRA 45%
2 - DEN 8%
3 - GER 16%
4 - POL 0%
5 - CRO 0%
6 - ESP 12%
7 - jiný evropský tým 0%
8 - mimoevropský tým 16%
Celkem hlasovalo: 24

Regionální házenkářská centra (RHC)

Český svaz házené se po několikaměsíční detailní diskuzi s odborníky napříč mládežnickými kategoriemi i regiony rozhodl realizovat reformu výchovy talentovaných házenkářek a házenkářů v ČR. Reforma bude vázana na nové dotační období od 1. ledna 2015 a přinese zánik současných Sportovních center mládeže (SCM). Ta v prostředí tuzemské házené fungovala od roku 2000 a v posledních letech jejich síť tvořilo osm oddílů, z toho tři dívčí (Slavia Praha, Olomouc a Zlín) a pět chlapeckých (Plzeň, Jičín, Dukla Praha, Zubří a Karviná). SCM od nového kalendářního roku nahradí v novém modelu výchovy mládeže Regionální házenkářská centra (RHC). Jak už název napovídá, budou centra výchovy mládeže nově rovněž garanty rozvoje házené v regionech a z perspektivy národních týmů budou zapadat do koncepce užší spolupráce mezi všemi reprezentačními složkami.

Tento rozcestník má za cíl pomoci zájemcům, a to nejen z řad házenkářské veřejnosti, nalézt veškeré informace přehledně na jednom místě. Vedle představení reformy a jejího vzniku přináší základní informace také o RHC, příslušném výběrovém řízení a přináší také nejčastější dotazy na toto téma, pochopitelně včetně odpovědí.

Cesta k modelu RHC
Na co chce sázet nový model péče o talentovanou mládež?
Výběrové řízení na RHC
Otázky a odpovědi