<říjen 2017>

RHC a TCM 2017

Výběrové řízení na vytvoření sportovních center talentované mládeže

ČSH vyhlašuje výběrová řízení Regionálních házenkářských center (RHC), tedy specializovaných center pro práci s talentovanou mládeží ve věku od 6 do 15 let, a Talentovaných center mládeže (TCM), tedy specializovaných center pro práci s talentovanou mládeží ve věku od 15 do 19 let.

Veškeré informace naleznete v průvodním dokumentu Vyhlášení výběrového řízení o RHC a TCM, kde je popsán celý proces výběrového řízení.

Na odkaze níže naleznete také povinné předepsané formuláře – Soutěžní návrh o RHC a Soutěžní návrh o TCM, které musí žadatelé vyplnit. Seznam příloh, které musí být předloženy spolu se soutěžním návrhem, je uveden vždy v závěrečné části návrhu. Jednou z příloh je také Souhlas trenéra - Standardizovaná příloha podepsaný navrhovaným trenérem.

Společný evropský referenční rámec pro jazyky slouží pro informaci, jakým označením (A1 až C2) mají žadatelé označit úroveň jazykové znalosti navrženého trenéra.

Pro případné dotazy využijte tyto kontakty

Mgr. et Mgr. Liběna Šrámková, LL.M., sramkova@chf.cz
Mgr. Petra Vozobulová, mladez@chf.cz (až po 27. březnu 2017)

Výzvu "Vyhlášení výběrového řízení o RHC a TCM" a další dokumenty nalezneteZDE

Na základě dotazů uchazečů o TCM a RHC Český svaz házené níže zveřejňuje následující komentář k soutěžním formulářům

Komentář k bodu 2. Spolupráce s kluby formuláře – soutěžního návrhu o RHC

Pro doložení spolupráce s kluby neslouží žádný oficiální formulář. Spolupráci sepište s klubem volnou formou a nechte potvrdit statutární zástupce spolupracujícího klubu.

Jeden klub může spolupracovat s více RHC, může tedy potvrdit spolupráci více uchazečům o RHC. V systému RHC mohou na rozvoji házené spolupracovat kluby starající se o mládež v žákovském věku bez ohledu na to, zda jsou zaměřené na ženskou či mužskou složku.

Komentář k bodu 4.1. Návrh hlavního trenéra a bodu 4.2 Návrh asistenta trenéra formuláře – soutěžního návrhu o RHC a formuláře - soutěžního návrhu o TCM

Je-li navrženým trenérem osoba, která neprovozuje trenérskou činnost na území České republiky, předložte výpis z živnostenského rejstříku nebo jiné oprávnění k provozování této činnosti udělené oprávněnou institucí. V případě úspěchu ve výběrovém řízení však bude trenér muset doložit živnostenské oprávnění v souladu se zákonem č. 455/1991 Sb., živnostenským zákonem, platné nejpozději ke dni 30. 6. 2017.

Komentář k bodu 12. 1. formuláře - soutěžního návrhu o TCM, který zní: Popište externí komunikaci klubu – kolik lidí v klubu se této komunikaci věnuje, jak často a jaké komunikační kanály k tomu používá:

Popište komunikaci klubu vůči potenciálním sponzorům a vůči členské základně.

Technická připomínka k oběma formulářům:

Příslušné buňky formulářů jsou zamčeny. Pokud uchazeči nestačí navržená kapacita, nechť k formuláři přiloží další list s odkazem na bod, který takto doplňuje. Např. „Doplnění k ad 12.1.)…….“.

Ustanovení Zásad pro činnost RHC zůstávají v platnosti.  Z těchto Zásad vyplývají některé další úpravy fungování RHC (např. podrobnosti týkající se klubů se Statutem RHC a personálního zabezpečení na pozici trenérů RHC), proto nezapomeňte pročíst i tento materiál. Naleznete jej ZDE.