27. 02. 2020 17:00 hod. ČT Sport
HK FCC Město Lovosice - HCB Karviná
25. 03. 2020 20:15 hod. ČT Sport
EHF EURO 2020 - kvalifikace: Česko - Švédsko
Sportnect turnaje - vysledkový servis zdarma

<únor 2020>

Exekutiva Českého svazu házené

Exekutiva Českého svazu házené (dříve Výkonný výbor) je výkonným orgánem, který organizuje a řídí činnost svazu v obdobích mezi jednotlivými zasedáními Rady ČSH a konferencemi ČSH a je oprávněna rozhodovat o všech otázkách, které nejsou výlučně vyhrazeny těmto orgánům. Exekutiva má 9 členů volených konferencí na období čtyř let (aktuálně na období 2018-2022). Skládá se z prezidenta ČSH, který je současně předsedou Exekutivy, a osmi členů. Šest z nich jsou předsedové odborných komisí.

Exekutiva ČSH se schází ke svým jednáním většinou jedenkrát za měsíc a zpravidla první sobotu v měsíci, může se však sejít i na mimořádných jednáních. Na základě vlastního rozhodnutí může Exekutiva ČSH ke svým jednáním přizvat podle projednávané problematiky hosty (např. zástupce Českého svazu házené v ČOV, EHF či IHF). K jednáním je zván předseda kontrolní a revizní komise. Jednání Exekutivy ČSH jsou neveřejná a o výsledcích jednání jsou formou písemného zápisu z jednání informováni předsedové oblastních svazů házené členové Rady ČSH. Vybraná zásadní rozhodnutí jsou zveřejňována na oficiální internetové stránce Českého svazu házené.

Pro kvalifikovaná rozhodnutí Exekutiva ČSH využívá podkladových materiálů zpracovaných jednotlivými odbornými komisemi, popř. sekretariátem a přednesených na jednání jednotlivými členy. Exekuitva schvaluje zásadně rozhodnutí daná organizačním řádem ČSH, ve všech ostatních případech přenechává rozhodnutí na odborných komisích, avšak v takových případech si ponechává kontrolní funkci a možnost revokovat usnesení příslušné komise. Exekutiva ČSH je rovněž odvolacím orgánem ve všech případech daných legislativními předpisy Českého svazu házené a rovněž řeší kompetenční a pracovní spory mezi odbornými komisemi. Pro operativní řízení významných úseků činnosti Českého svazu házené může Exekutiva ČSH zřídit další odborné komise (např. disciplinární komisi) a zvolit její členy a předsedu.

Složení Exekutivy Českého svazu házené

Prezident Českého svazu házené: Ing. Jaroslav Chvalný, chvalny@chf.cz