10. 12. 2018 18:00 hod. Sport 1
EHF EURO 2018: C2 - D1

<prosinec 2018>

13.6.2016 otevřeno: 2891 x

Chci se stát rozhodčím! Aktuální kroky KR ČSH vztahující se ke Koncepci získávání a přípravy nových rozhodčích

KR ČSH zahájila první kroky k naplnění Koncepce získávání a přípravy nových rozhodčích. Hlavním cílem nové KR ČSH je navýšení stavu rozhodčích, jejichž počet klesá na kriticky únosnou hranici. Další informace o nové koncepci i náborové akci najdete zde.

Dne 5. 5. 2016 Exekutiva ČSH schválila dokumenty Koncepce získávání a přípravy nových rozhodčích. Vzápětí KR ČSH začala podnikat první kroky k jejimu naplnění.

Proběhlo zásadní jednání KR ČSH spolu se zástupce KR KSH, kde byla Koncepce detailně představena a jednotlivým KR KSH byly předány první úkoly ke splnění. Jedná se zejména o sdělení co nejbližších termínů školení rozhodčích licence C a D a nahlášení koordinátorů při KKR. V návaznosti na toto jednání KR ČSH sestavila motivační dopis oddílům, který byl rozeslán dne 9.6.2016 prostřednictvím hromadné korespondence H-net. Cílem je poskytnout oddílům základní informace stran Koncepce a připravit tím podmínky pro budoucí koordinátory při KKR.

Dalším krokem KR ČSH bylo vytvoření motivačního plakátu "Chci se stát rozhodčím" , jehož tisk byl již objednán a distribuce na oddíly bude zajištěna v nejbližší době, ideálně před začátkem soutěžního ročníku 2016-2017. Současně byl také zhotoven leták "Výzva fair-play", který je oddílům k dispozici ke stažení v různých formátech na webu ČSH.