26. 05. 2019 10:30 hod. ČT Sport
Kvalifikace EURO 2020: Česká republika - Bosna a Hercegovina

<květen 2019>

2.8.2016 otevřeno: 587 x

KR ČSH distribuuje vybavení pro rozhodčí

2. 8. 2016 KR ČSH v rámci naplňování své Koncepce zahájila distribuci vybavení pro rozhodčí.

Rozhodčím z 1. výkonnostní skupiny jsou v těchto dnech distribuovány sady headsetů neboli náhlavních komunikačních souprav, které jsou již na mezinárodní úrovni nějakou dobu využívány. Jde o významný nástroj k usnadnění vzájemné komunikace rozhodčích během utkání. Headsety byly dodány firmou Axitour na základě výběrového řízení.

Všem rozhodčím ČSH, kteří absolvovali své nominační semináře byla na místě předána modrá karta. Ti, kteří seminář neabsolvovali, si vyžádají modrou kartu na sekretariátu ČSH, případně na dalším semináři. Tištěné vydání nových pravidel IHF 2016 bude rozhodčím ČSH odesláno během měsíce srpna spolu s rozpisy soutěží. Rozhodčím z 5. výkonnostní skupiny spadající pod KSH bude distribuce provedena přes příslušný KSH.

Materiály jsou dále připraveny pro nové rozhodčí ze školení licence C a D, které proběhnou od 1. 9. 2016 (včetně již vyškolených z kraje Vysočina). Ti po úspěšném absolvování prostřednictvím vedoucího školení dostanou 1 ks píšťalku FOX40, kartu modrou, žlutou a červenou, poznámkovou kartu, VIP kartu - volný vstup extraliga a WHIL a 1 výtisk Pravidel házené IHF.