<leden 2017>

Kdo získá zlato na MS 2017 mužů ve Francii?
1 - FRA 45%
2 - DEN 8%
3 - GER 16%
4 - POL 0%
5 - CRO 0%
6 - ESP 12%
7 - jiný evropský tým 0%
8 - mimoevropský tým 16%
Celkem hlasovalo: 24
3.1.2017 otevřeno: 372 x

Premiéra extraligové házené ve Zruči nad Sázavou. Diváci se mohou těšit na špičkové týmy z Plzně, Jičína a Nového Veselí

Akce, která chce napomoci atraktivitě házené na Vysočině a má navíc charitativní rozměr, se uskuteční v sobotu 7. ledna 2017 ve Zruči nad Sázavou. Ozdobou celodenního programu budou přípravná střetnutí mistrovské Plzně, Jičína a Nového Veselí, které od této sezóny reprezentuje Vysočinu také v nejvyšší soutěži házenkářů.

Turnaj uspořádají organizátoři ze Zruče na podporu házené v regionu a na pomoc charitě prostřednictvím organizace Černí koně, která vyrábí handbiky pro hendikepované děti. Kromě nejlepšího českého celku přijedou do Zruče i házenkáři Ronalu HBC Jičín a Sokola Nové Veselí. Pro extraligisty půjde o vítanou přípravu během reprezentační přestávky a pro místní hráče všeho věku o příležitost spatřit na vlastní oči to nejlepší, co se u nás v házené provozuje. „U nás a v okolí je o házenou zájem, a tak jsme si říkali, že by takový turnaj mohl být pro mládež motivací a mohl by každému pomoci v dalším rozvoji. To je sportovní stránka věci. Ta druhá je charitativní. To znamená, že výtěžek ze vstupného a příspěvky od několika firem budou poukázány na konto neziskové organizace Černí koně, která se výrazně podílí na rozvoji paralympijského sportu v České republice,“ vypráví organizátor akce Petr Škramovský.

Ve Zruči se rozhodli k takovému kroku proto, že peníze půjdou přímo na sport a nezmizí někam, kde to není vidět. „Činnost Černých koní mi připadá správná a rozhodl jsem se je oslovit. Nápad uspořádat turnaj a připojit k němu charitu vznikl prakticky najednou. Při této příležitosti si může každý návštěvník turnaje vyzkoušet jízdu na trenažéru speciálního kola. Právě takové bicykly na ruční pohon Černí koně pro malé vozíčkáře vyrábějí,“ pokračuje Škramovský, který pracuje jako správce zručské haly, kde se celá akce uskuteční. Je přesvědčený, že se rodiče ze Zruče, ale i ze vzdálenějších míst jako je Kurná Hora, Havlíčkův Brod nebo Ledeč nad Sázavou se nechají svými dětmi přemluvit a dorazí v hojném počtu do Sportovní haly Jiskry. „Lístky jsou v předprodeji a bylo by pěkné, kdyby čtyřstovková kapacita byla vyprodaná,“ přál si pořadatel. „Diváci uvidí tři špičkové zápasy týmů, které by měly přijet v nejsilnějších sestavách. V přestávkách bude celý den probíhat žákovský turnaj. Když se nám to povede dobře zorganizovat, budeme z toho mít radost. To bude naše odměna.“

Za vstupenky i do zámku

Celodenní lístek pro dospělé stojí 80 korun, pro děti polovinu částky. Pro zájemce bude od 11 do 12.30 hodin v rámci vstupného upořádána prohlídka místního zámku. S organizací turnaje pomohli partneři Variel a.s., Wikov Sázavan, BOKI Industries, Asmo s. r. o., Puloplastics s. r. o, ČT Sport,TV com, Zručské noviny, Český svaz házené zprostředkoval vysílaní všech utkání na portále TVCOM.CZ.