10. 12. 2018 18:00 hod. Sport 1

<prosinec 2018>

11.11.2017 otevřeno: 476 x

Zástupci ČSH se účastní volebního Kongresu IHF v Antalyi

Radek Bendl a Karel Nocar zastupují Český svaz házené na volebním Kongresu IHF v Turecku. Volit se bude nové vedení IHF i jednat o dalším rozvoji házenkářských regionů.

Prezident ČSH Radek Bendl se zástupcem ČSH pro mezinárodní vztahy Karlem Nocarem aktuálně reprezentují Český svaz házené na volební konferenci v turecké Antalyi. Na programu jednání je především volba nového vedení IHF pro nadcházející čtyři roky, volba dalších členů všech komisí, ale také přijetí nových členských zemí. Projednávat se budou i změny Stanov, přidělení pořadatelství mládežnických šampionátů, prezentace dalšího rozvoje házené v rámci světa i diskuze o návrhu změny zastoupení zemí v rámci jednotlivých Konfederací IHF.

„V pátek večer proběhly přípravné schůzky jednotlivých Konfederací i zájmových skupin, v našem případě tedy EHF a HFE (Handball Forum Europe), kde se prezentovali jednotliví kandidáti z našeho regionu i návrhy změny Stanov. V sobotu by měla být známá jednotlivá jména. Největší souboj se předpokládá o 2 pozice členů Exekutivy, kde kandidují čtyři kandidáti, včetně našeho Františka Táborského a u pozice prvního viceprezidenta, kde figurují 3 kandidující jména. Zajímavé je, že všech těchto sedm jmen do těchto dvou pozic je z Evropy, což dokládá silnou pozici Evropy v rámci světové házené. Jediným kandidátem na pozici prezidenta je Dr. Hassan Moustafa z Egypta, současný prezident IHF,“ komentoval dosavadní jednání z Turecka Radek Bendl.