05. 11. 2019 20:05 hod. ČT Sport
STRABAG Rail Extraliga: HC ROBE Zubří - Pepino SKP Frýdek-Místek

<říjen 2019>

6.12.2009 otevřeno: 1440 x

Těšte se na sérii článků a portrétů českých házenkářů a trenérů

Český svaz házené v minulých dnech uspořádal zájezd pro pracovníky českých médií, kteří od čtvrtka do neděle sbírali ve Švýcarsku a Rakousku zajímavé informace. A z nich se dozvíte spoustu novinek nejen o českých hráčích a trenérech, ale také o dalších výborných házenkářích z ostatních zemí.

Ve čtvrtek vyrazila výprava složená z pracovníků České televize a deníku MF Dnes do městečka nedalo švýcarsko-německých hranic. V Schaffhausenu totiž žije malá kolonie českých házenkářů tvořená brankářem Milošem Slabým, křídelníkem Janem Filipem a také bývalým vynikajícím hráčem Petrem Hrachovcem. Ten dnes již působí na trenérské lavičce Kadetten Schaffhausen a v pátečním derby s druhým nejlepším týmem švýcarské soutěže Zürichem dovedl svůj celek Kadetten Schaffhausen k jednoznačnému vítězství 40:25.

V sobotu ráno se pak zástupci médií přesunuli do 120km vzdáleného Bregenzu. V malebném rakouském městečku na břehu Bodamského jezera se daří trenérovi národního celku Martinu Liptákovi. Svědkem jsme byli dalšího derby, když do krásné haly v Bregenzu přijel jen sedm kilometrů vzdálený tým Hardu. Tyto dva celky se v loňské sezóně utkaly v boji o titul a ve vynikající atmosféře se podařilo domácím i tentokráte nad soupeřem zvítězit v poměru 36:32.

V průběhu těchto čtyř dnů natáčela Česká televize sérii portrétů a bezpočet dalšího zajímavého materiálu, který budete moci na obrazovkách ČT4 vidět v průběhu následujících týdnů před blížícím se ME v Rakousku. První materiály budou zařazeny již do pondělního pořadu Time-out!! Zástupce MF Dnes pak pro vás připravuje sérii rozhovorů, kterou si budete moci přečíst v tištěných i internetových článcích. Na našem webu pak na začátku příštího týdne najdete rozhovor s trenérem Martinem Liptákem.

Na závěr bych ráda poděkovala všem zástupcům české házené v Schaffhausenu a Bregenzu za jejich pomoc, čas a pohostinnost, která nám byla věnována. Věřím, že vám, českým fanouškům, se bude výsledek naší práce líbit. Fotogalerii z cesty si můžete prohlédnout zde.

V Petrovi Hrachovcovi vyrůstá české házené kvalitní a uznávaný trenér