21. 11. 2018 18:15 hod. ČT Sport
HK FCC Město Lovosice - Cement Hranice

<listopad 2018>

28.5.2018 otevřeno: 1379 x

Národní finále Novinářského kalamáře v házené škol

Ve středu 23. 5. 2018 se do Velké Bystřice začala sjíždět školní družstva z celé republiky, která se probojovala do Národního finále Novinářského kalamáře v házené základních škol. Letošní ročník se pyšní velkou účastí, finále se zúčastnilo 9 dívčích a 9 chlapeckých družstev.

Družstva byla rozdělena do dvou skupin, ze kterých se do bojů o třetí místa probojovala družstva ZŠ Starý Jičín a ZŠ Ústí nad Labem v dívkách a ZŠ Emila Zátopka Kopřivnice a ZŠ Zubří v chlapcích. Úspěšnější v těchto duelech byly holky ze ZŠ Ústí nad Labem a kluci ze Zubří po velmi dramatickém utkání, které se rozhodovalo až sedmimetrovými hody, porazili soupeře z Kopřivnice. Tradičně se do dívčího finále probojovalo družstvo ZŠ Křiby Zlín, které změřilo síly se ZŠ Třeboň. Po velmi pěkném utkání si zlaté medaile odvážela děvčata z Třeboně, která porazila soupeřky o dvě branky. Chlapecké finále v podání ZŠ Praha a ZŠ Újezd u Brna skončilo lépe pro kluky z Újezdu, kteří po celou dobu utkání kontrovali a zaslouženě zvítězili.

Kromě týmových ocenění jsme rozdali i několik individuálních cen. Nejlepší hráčkou se díky svým výkonům na turnaji stala Gabrhelová Veronika ze ZŠ Křiby Zlín, nejlepším hráčem byl zvolen Marek Popela z Újezdu u Brna.

Cenu pro nejlepšího brankáře si vysloužil Ladislav Novák z Velké Bystřice a nejlepší brankářkou byla vyhlášena Klára Moravcová ze ZŠ Třeboň.

Něco jako cenu útěchu jsme věnovali Pavlu Kotoučkovi z Velkého Meziříčí, který si při utkání zlomil zápěstí a turnaj nedohrál. Zranění se bohužel nevyhnulo ani dívkám, chviličku po příchodu na hřiště se zranila Valerie Brychtová z Havlíčkova Brodu, pro kterou turnaj také skončil.

Až na nepříjemná zranění celá akce proběhla ve velmi příjemné atmosféře, hráči i hráčky si zaslouží velikou pochvalu nejen za předvedené výkony, ale i za přístup k turnaji a reprezentaci svých škol. Velké poděkování patří Olomouckému krajskému svazu házené za zajištění rozhodčích, Českému svazu házené, klubu Házená Velká Bystřice a Masarykově ZŠ a MŠ Velká Bystřice za možnost celý turnaj uspořádat. Ještě jednou všem zúčastněným gratulujeme, děkujeme za hladký průběh a přejeme krásné prázdniny, na které se všichni určitě těšíme.

Konečné umístění:

Dívky: