21. 11. 2018 18:15 hod. ČT Sport
HK FCC Město Lovosice - Cement Hranice

<listopad 2018>

21.6.2018 otevřeno: 381 x

Minižáci se o víkendu utkali v Liberci

V neděli 17. června skončil 18. ročník turnaje MegaMini Liberec. Bez jakýchkoli pochyb se zařadí mezi nejúspěšnější ročníky, ve 138 utkáních nastříleli malí házenkáři více než 2000 branek a z vítězství se radoval výběr Lokomotivy Louny.

„Organizačně byl turnaj tradičně dobře připraven, nevzniknul žádný problém. Do Liberce se sjelo 26 týmů minižáků a minižákyň z celé České republiky a Německa. I počasí nám letos přálo a celkem netradičně v Liberci celé tři dny nepršelo,“ pochvaloval si za pořadatele Matěj Ploch.

Během turnaje se odehrálo celkem 138 utkání, bylo vstřeleno více než 2 000 branek. Vítězem letošního ročníku se stalo družstvo Lokomotiva Louny, které ve finále porazilo Duklu Praha. Třetí místo obsadil HBC Jičín, který zdolal těsně Chodov Praha. „Tento výsledek byl ovlivněn i férovým činem hráče Chodova Jakuba Uhlíka, který za nerozhodného stavu těsně před koncem přiznal svojí teč míče do autu, opravil rozhodnutí rozhodčích a přispěl tím k vítězství Jičína. Za tento čin po právu obdržel trofej Fair play celého turnaje,“ popsal Ploch.

Pro děti byl připraven i bohatý doprovodný program. Během celé soboty si děti užily obří nafukovací skluzavku, malování na obličej a tetování. Večer pak bylo připraveno společné opékání buřtů u táboráku, vystoupení freestyle fotbalisty a na závěr ohnivá a pyrotechnická show. „Během turnaje jsme také vybírali na sbírku pro Elišku a Matyáška. Za každý vstřelený gól se na sbírku přidaly 3 koruny, hráči Jablonce nad Nisou přispěli 10.000,- Kč, dorostenci Liberec Handball ze své rozlučkové kasy přidali 6.500,- Kč a do turnajové pokladničky se vybralo přes 14.000,- Kč. Celkem jsme tak společně na sbírku přispěli více než 37.000,- Kč, všem moc děkujeme!“ doplnil na závěr další rozměr letošního ročníku Matěj Ploch.